Verhit de olie en de boter in een vuurvaste schaal en bak de stukken kip
hierin rondom bruin.
Haal de stukken kip uit de schaal en leg ze opzij.
Bak de ui, de bleekselderij en de wortel, onder af en toe roeren, 5
minuten in het overgebleven braadvet.
Voeg er de tomaten, de tomatenpuree, de wijn en de kruiden bij, breng het
geheel aan de kook en meng alles goed door elkaar.
Leg de stukken kip terug in de schaal, dek deze goed af en laat de kip in
een matig warme oven van 160-170°C in ± 1 uur gaar worden.
Kook intussen de macaroni in ruim water met wat zout beetgaar en laat deze
goed uitlekken.
Breng de macaroni vlak voor het opdienen over op een flinke serveerschaal,
leg de stukken kip erop en overgiet het geheel met de saus.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |